23-06-11

CCEE roept op tot vernieuwde evangelisatie van Europa

ccee.jpgBRUSSEL (KerkNet/CCEE/SIR) – De secretarissen-generaal van een 30-tal verschillende Europese Bisschoppenconferenties roepen in de slotverklaring van hun CCEE-overleg in Vilnius (Litouwen) op tot een nieuwe evangelisatie van Europa. De CCEE is de Raad van Europese Bissschoppenconferenties. CCEE-secretaris Duarte da Cunha onderstreept dat de nieuwe evangelisatie veel meer is dan een ‘goede marketingstrategie’. Deze evangelisatie vereist ook een versterking van onze banden met God.


“Mensen, die door de ontmoeting met God zijn veranderd, vormen de stuwende kracht achter een Kerk, die zich keert tot allen die zich van haar hebben afgekeerd”, schrijven de zestig deelnemers in hun slotverklaring. 


Godsdienstvrijheid 

Op de ontmoeting was er veel aandacht voor de godsdienstvrijheid wereldwijd en de veroudering in Europa. Een ander gespreksthema was het belanng van de communicatie van de katholieke Kerk, en dit in een crisistijd, die tegelijk een bloeiperiode is van nieuwe technologieën die ook kunnen worden ingezet voor de verkondiging. De slotboodschap beklemtoont dat de godsdienstvrijheid ook in Europa zelf moet worden gerespecteerd. Zo wordt verwezen naar de inspanningen van sommige groepen om godsdienst naar de marge en de privésfeer te verdringen.

De commentaren zijn gesloten.