19-06-11

Paus verdedigt christelijke waarden in San Marino

san marino, italie, paus, bendictus xvi, drie-eenheid, christelijke waarden, serravale, eucharistie, geloof, jongeren, gezinnen, priesters, roepingen, angelus, sint marinus, riminiBRUSSEL (KerkNet/RadVat/KatholiekNederland) – Paus Benedictus XVI bezoekt op 19 juni, Drievuldigheidszondag, het ministaatje San Marino. Hoewel de paus zich tijdens het bezoek op het grondgebied van de Republiek San Marino zal bevinden, is er geen sprake van een staatsbezoek. De paus brengt slechts een pastoraal bezoek aan het bisdom San Marino-Montefeltro, dat zowel in Italië als San Marino ligt.


Verdringing van christelijke waarden 

Benedictus XVI arriveerde vanmorgen omstreeks half tien per helikopter op de luchthaven van Torraccia in de republiek San Marino. Tijdens de hoogmis in het ‘Stadio Olimpico’ van Serravalle waarschuwde hij, in aanwezigheid van 22.000 gelovigen, dat christelijke waarden steeds sterker door het streven naar macht en genotzucht worden verdrongen. Het geloof in God moet plaats maken voor het geloof in de wetenschappelijke en technologische verwezenlijkingen van de mens. De paus riep jongeren en gezinnen op tot meer ontvankelijkheid voor de idee van het priesterschap en bemoedigde jonge mannen om priester te worden. Aansluitend leidde hij nog het Angelusgebed. 

Sint Marinus 

Paus Benedictus XVI gebruikt de lunch in Borgo Maggiore, en treft er vertegenwoordigers van het bisdom en de Internationale Stichting Johannes Paulus II. Later in de middag ontmoet hij de twee Capitani Regenti, die samen staatshoofd zijn van de Republiek San Marino. Vanavond vereert hij nog de relieken van Sint Marinus van Rimini, in de basiliek van San Marino.

De commentaren zijn gesloten.