17-06-11

Kardinaal Tauran roept drie monotheïstische godsdiensten op tot samenwerking

jean-louis tauran.jpgBRUSSEL (KerkNet/Kipa-Apic) – Kardinaal Jean-Louis Tauran, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog, roept de leiders van de drie grote monotheïstische godsdiensten op tot een krachtenbundeling voor een opvoeding tot dialoog, die ruimte laat voor de onderlinge verschillen. De Franse curiekardinaal lanceerde zijn aansporing tijdens de voorstelling van de 32ste internationale ontmoeting van de katholieke lekenbeweging Communione e Liberazione.


Hij verwees o.m. naar de bijdrage van scholen, universiteiten, maar evenzeer synagogen, moskeeën en kerken tot grotere samenhang in de samenleving. “Er bestaat geen alternatief voor de beleving van onze culturele en religieuze verscheidenheid, dan het respect voor de eigenheid van eenieder en het realiseren van onze gemeenschappelijke opdracht tot solidariteit.” 
Kardinaal Tauran maant de drie grote monotheistische godsdiensten aan om zich samen te verzetten tegen vreemdelingenhaat, de afscherming van de grenzen en ideologieën die haat verkondigen.

De commentaren zijn gesloten.