16-06-11

Sint-Paulusstichting start nieuwe blog over Blijde Boodschap

sint-paulusstichting.jpgBRUSSEL (KerkNet) – Vandaag donderdag lanceert de Sint-Paulusstichting een nieuwe blog om een dialoog aan te gaan over de boodschap van Jezus. Banners op veel bezochte websites moeten de actie bij jongeren promoten.


Christophe Herinckx, gedelegeerd bestuurder van de Sint-Paulusstichting, licht de nieuwe campagne toe: “Mensen gaan op internet om informatie op te zoeken, andere mensen te ontmoeten of ideeën uit te wisselen over de meest verscheidene onderwerpen. Wij zijn ervan overtuigd dat ook wij er onze boodschap kunnen laten klinken. Daarom lanceren we vandaag een nieuwe campagne en brengen een nieuwe blog en een facebook-profiel online: ‘Lieve hemel’ en ‘Jezus op Facebook’. Met als onderwerp de boodschap van het evangelie.” 


De Sint-Paulusstichting wil met de actie de boodschap van het evangelie op een nieuwe manier onder de aandacht brengen en toegankelijk maken voor de jongeren tussen 18 en 35 jaar. “In deze tijden van crisis en verlies aan geloofwaardigheid van de Kerk stellen vele jongeren zich vragen”, zegt Herinckx. “Kan het evangelie hen vandaag helpen in hun zoektocht naar een zin in hun leven? Wij geloven dat ook na 2000 jaar de blijde boodschap brandend actueel blijft en waarden bevat die iedereen kunnen inspireren. Op de blog kunnen jongeren hun vragen, kritiek en verwachtingen tegenover het christelijk geloof en de kerk formuleren. We dringen niets op. Onze stichting wil niemand overtuigen, wel jongeren de kans bieden om in dialoog te treden met christenen, met alle respect voor ieders overtuiging. Reclamebanners op verschillende websites, o.m. MSN, MNM en StuBru, helpen de actie promoten.” 

De Sint-Paulusstichting werd eind 1996 door geëngageerde christenen opgericht om de Kerk te steunen in haar evangelisatiemissie of om, zoals haar stichtingsakte het formuleert, “samen met de bisschoppen van de katholieke Kerk het evangelie te verkondigen aan wie er ver vanaf staan”.

 

Naar de blog ‘Lieve hemel'

De commentaren zijn gesloten.