11-06-11

De bucket list van een christen

the bucket list.jpgJe hebt misschien gehoord van Alice Pyne, dat 15-jarig Engels meisje dat aan kanker lijdt (terminaal). Op 6 juni ll. startte ze een blogje met haar "bucket list", waarschijnlijk geïnspireerd door de gelijknamige film van 2007, met Jack Nicholson, waarin twee kankerpatiënten (waaronder de directeur) het hospitaal vaarwel zeggen en zich erop toeleggen alles te doen wat op hun wenslijst staat. Het blogje van Alice was bedoeld voor familie en vrienden, maar het werd op een paar dagen een ware wereldbuzz. 

alice pyne.JPGWat Alice graag nog zou doen voor ze sterft ? Naar de kapper gaan - Met de haaien zwemmen - Dolfijnen trainen - Walvissen observeren - Naar Kenya reizen - Veel chocolade smullen - Met Mabel (haar Labrador) meedoen aan een hondenshow - Met een caravan op vakantie trekken... Ze zou ook willen dat iedereen zou vrijwilliger zijn om mergbeendonor te worden.

Wat zou jij allemaal op je lijstje zetten ? Jij hoeft daarvoor toch niet op sterven te liggen ! Morgen is het Pinksteren. De Heilige Geest wordt in de Kerk gezonden met al zijn gaven, meer dan we ooit zouden kunnen vragen of zelfs inbeelden. Maar we moeten er wel voor openstaan, ernaar verlangen...

Staat de Heilige Geest op de eerste plaats van jouw bucket list ? De Heilige Serafim van Sarov zegde dat het doel van het christelijk lever erin bestaat de Heilige Geest te ontvangen. Om dat mogelijk te maken heeft God alles gedaan. Hij is ervoor geboren, hij heeft ervoor gewerkt en geleden. Hij is ervoor gestorven, verrezen en ten hemel gevaren. Daarvoor heeft God ons geschapen, met als enige wens op zijn bucket list ons te vergoddelijken, d.w.z. ons met zijn Geest te vervullen. 

Kom Heilige Geest, vervul de harten van uw gelovigen, en ontsteek in hen het vuur van uw Liefde !

De commentaren zijn gesloten.