09-06-11

WJD Madrid zorgt voor economische 'boost' van 100 miljoen

WYD madrid2011.jpgBRUSSEL (KerkNet/KatholiekNederland) - De Wereldjongerendagen (WJD) in augustus a.s. in Madrid leveren gastland Spanje een bedrag van 100 miljoen euro op. Dat zegt Fernando Giménez Barriocanal, hoofd financiën van de WJD-organisatie. De helft van het winstbedrag komt uit het buitenland. Op het hoogtepunt van het internationale katholieke evenement in augustus worden meer dan 1 miljoen jongeren verwacht. 


De WJD zullen de Spaanse belastingbetaler volgens Giménez Barriocanal geen cent kosten, maar wel zorgen voor een flinke ‘boost’. Die is afkomstig van de economische activiteiten die door het massale jongerenevenement worden gegenereerd. Bovendien wordt het Zuid-Europese land door de WJD wereldwijd weer eens op de kaart gezet, wat goed is voor de economie. 

‘Uitzonderlijk publiek belang’ 

Er zijn innovatieve oplossingen bedacht waardoor de middenstand meeprofiteert van het gunstige economische tij. Zo werken meer dan 1600 Madrileense restaurants mee met het ingenieuze voedselprogramma dat 400.000 jongeren een week lang dagelijks moet voorzien van eten. De Spaanse regering verleende de WJD de status ‘gebeurtenis van uitzonderlijk publiek belang’. Het belastingvoordeel dat hieruit volgt, stimuleert investeringen van sponsoren. Verder zorgt het vele vrijwilligerswerk dat wordt gedaan voor een aanzienlijke kostenbesparing. Volgens de WJD-organisatie zijn er strenge regels opgesteld met betrekking tot het financiële management en transparantie.

De commentaren zijn gesloten.