08-05-11

'Europese Alliantie voor de Zondag' start op 20 juni

johanna touzel.jpgBRUSSEL (KerkNet/La Croix) – Johanna Touzel, woordvoerder van de Raad van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE), kondigt de lancering aan op 20 juni a.s. van een ‘Europese alliantie voor de bescherming van de zondag’. De alliantie is een gemeenschappelijk initiatief van de Europese christelijke Kerken en de Europese vakbonden. 


Wij lanceren dit initiatief niet zozeer uit religieuze overwegingen, maar omwille van politieke en sociale motieven. De gezondheid van arbeiders staat voorop. Bovendien heeft de zondag een sociale functie.” 


Kerken en vakbonden benadrukken de belangrijke symboolwaarde van de zondag in de strijd voor een sociaal Europa. Johanna Touzel: “Er dreigen nieuwe meesters en slaven te ontstaan. Het is onaanvaardbaar dat de ene tennis gaat spelen, terwijl anderen achter de kassa van de supermarkt moeten gaan zitten en hun kinderen niet mogen zien. Zondag is een gepriviligieerde tijd voor gezin, sociaal engagement en sport. Zonder deze dag wordt in onze samenleving niet langer samengeleefd.”

De commentaren zijn gesloten.