04-05-11

15 mei is Internationale Dag van het Gezin en Roepingenzondag

idgp.jpgBRUSSEL (KerkNet) - Eind 1993 hebben de Verenigde Naties 15 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van het Gezin. Een dag die dit jaar toevallig samenvalt met Roepingenzondag. Naar aanleiding van deze themadagen neemt de Internationale Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP) twee initiatieven: de gezinsnamiddag ‘Gezinnen op stap in Brugge’ en ‘Het huwelijk – een adembenemend mooie roeping’, een tekst over de roeping tot het huwelijk. 
Op zondag 15 mei 2011 trekken gezinnen na de middag de stad Brugge in voor een dynamisch programma, met een inhoudelijk aanbod, animatie en kans tot ontmoeting en ontspanning. Verschillende routes bieden de gelegenheid om de stad eens van een andere kant te leren kennen. 


‘Gezinnen op stap in Brugge’ is een initiatief van Gezinspastoraal bisdom Brugge en de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP) i.s.m. Encounter Vlaanderen, Gezinsgroepen, Gezinvolgeloven, Maria Kefas, MSC-Lekenbeweging en Samen in Vreugde. 


Deze gezinsnamiddag staat open voor gezinnen met kinderen, grootouders, alleenstaande mama’s of papa’s … 


En naar aanleiding van Roepingenzondag richt IDGP ook de blik op de roeping van het huwelijk met de publicatie van de tekst: ‘Het huwelijk – een adembenemend mooie roeping’. De tekst belicht enkele aspecten van het huwelijk, en biedt inspiratie en aanzetten voor een homilie en voorbede op 15 mei a.s., Roepingenzondag. 

Meer info over beide initiatieven van Gezinspastoraal via onderstaande link naar de IDGP-website en de folder over de gezinsuitstap.

 

Naar de IDGP-website

Download de folder over 'Gezinnen op stap in Brugge

De commentaren zijn gesloten.