02-05-11

Vaticaan : ontmoeting van katholieke bloggers

vatican meeting blog.jpgBRUSSEL (KerkNet/Zenit) – Op initiatief van de Pauselijke Raad voor de Cultuur heeft op 2 mei, de dag na de zaligverklaring van paus Joannes Paulus II, een internationale conferentie plaats van katholieke bloggers. De bijeenkomst ligt in het verlengde van de dialoog met ongelovigen en atheïsten, die eerder dit jaar in Parijs werd opgestart. Volgens de pauselijke raad werd de datum van 2 mei bewust gekozen omdat vele bloggers voor de zaligverklaring toch al in Rome zijn. 


De deelnemers worden maandag door kardinaal Gianfranco Ravasi, de voorzitter van de pauselijke Raad voor de Cultuur, en aartsbisschop Claudio Maria Celli, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Sociale Communicatie, toegesproken. Ook pater Lombardi, de perswoordvoerder van het Vaticaan en tevens voorzitter van ‘Radio Vaticaan’, spreekt hen toe. 

Kardinaal Gianfranco Ravasi hoopt dat het overleg met de katholieke bloggers helpt om de taal van de digitale wereld te leren en om die voor de evangelisatie te benutten. Maandag wordt ook veel ruimte gemaakt voor de uitwisseling van ervaringen en de versterking van de contacten tussen de katholieke bloggers en de kerkelijke instellingen. Tegelijk grijpt het Vaticaan deze dag aan om enkele nieuwe initiatieven voor te stellen.

De commentaren zijn gesloten.