28-04-11

Peter Houlleberghs wordt directeur bij Wereldmissiehulp

peter houlleberghs.jpgBOECHOUT (KerkNet) – Peter Houlleberghs, tot voor kort algemeen secretaris bij Pax Christi Vlaanderen, is sinds deze maand directeur van Wereld-Missiehulp. “Ik wil bijdragen om Wereld-Missiehulp verder uit te bouwen als hulporganisatie, vanuit onze christelijke overtuiging”, zegt Houlleberghs zelf. “Uiteraard proberen wij met onze hulp iedereen te bereiken, ongeacht de levensbeschouwelijke overtuiging. Toch zijn wij voorkeurpartner van kleine projecten van lokale kerken en vinden zij bij voorkeur de weg naar onze organisatie.” 


Brazilië 

Peter Houlleberghs werkte dertien jaar in het noordoosten van Brazilië, meer bepaald in Fortalezza en João Pessoa, een zusterbisdom van het bisdom Antwerpen. Daar was hij nauw betrokken bij de vorming van de leiders en leden van de basisgemeenschappen. Hij doceerde er tevens theologie aan de seminaries van Fortalezza en João Pessoa. Van 2004 tot 2009 was hij directeur van CCV bisdom Antwerpen. In 2009 werd hij algemeen secretaris van de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen. Houlleberghs werkte eerder ook bij Wereld-Missiehulp als animator (1998) en als adjunct-directeur, tijdens de periode van 2003 tot 2004. 

Wereld-Missiehulp 

De katholieke hulporganisatie Wereld-Missiehulp strijdt al 25 jaar tegen armoede en sociale ongelijkheid in de wereld. Daarbij legt de organisatie sterk de nadruk op praktische hulp, in de vorm van kledij, medisch materiaal, bouwmaterialen en dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals fietsen of naaimachines. Houlleberghs: “Die hulpgoederen worden bij ons in Vlaanderen ingezameld. Wereld-Missiehulp zorgt daarna voor de verzending van die goederen naar de derde wereld. Op 2 mei viert Wereld-Missiehulp zijn 25ste verjaardag. Daarom plannen wij een groot feest in Boechout op 21 augustus, waarvoor wij ook alle onze medewerkers, vrijwilligers en sympathisanten uitnodigen. Wij lanceren er ook ons ambitieus programma voor de komende 25 jaar.“

De commentaren zijn gesloten.