24-04-11

Veel volwassendopen in Frankrijk en Hongkong

paques 2011.jpgdBRUSSEL (KerkNet/CEF) – In de paasnacht werden in verschillende kerken in Frankrijk 2.952 volwassenen gedoopt. De grootste groep was tussen de 25 en 29 jaar en 60% van de gedoopten was jonger dan 35 jaar. Twee derde van de volwassen catechumenen in Frankrijk zijn vrouwen. 56% van de gedoopten groeide op in een christelijk, meestal een katholiek gezin. Later verloren ze contact met het christendom. 4% van de gedoopten was moslim, 24% was niet gelovig. 


Volgens de catecheseverantwoordelijke van de Franse bisschoppen, mgr. Jean-Claude Boulanger van Bayeux-Lisieux, is de katholieke Kerk bijzonder blij met de komst van deze nieuwe christenen. De volwassenen laten zich vooral dopen naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis, zoals hun huwelijk of de doop of het vormsel van hun kind. 20% laat zich dopen na een ingrijpende ontmoeting met een christen. De bisschop prijst het werk van de 8.590 begeleiders (priesters, diakens, religieuzen – maar vaker nog (76%) geëngageerde gelovigen), die ook na de doop nog vaak met deze volwassenen op weg blijven gaan. 

3.400 dopelingen in Hongkong 

Ook in Hongkong werden tijdens het paasweekend 3.400 catechumenen gedoopt, een sterke stijging in vergelijking met de voorgaande jaren. Voor het eerst wordt de kaap van drieduizend dopelingen overschreden. Het bisdom Hongkong telt momenteel 359.000 gelovigen, 5% van de inwoners van Hongkong.

De commentaren zijn gesloten.