23-04-11

Paus beantwoordt kijkersvragen op televisie

pape television.JPGROME (KerkNet/KatholiekNederland/RadVat) – Paus Benedictus XVI beantwoordde vrijdag in het programma ‘A Sua Immagine’ (‘in zijn beeld’) van de Italiaanse openbare omroep Rai Uno als eerste paus in de geschiedenis enkele vragen van kijkers. Het programma werd vorige week in de bibliotheek van het Vaticaan opgenomen. De 84-jarige paus ging in op zeven vragen van geselecteerde deelnemers. Er waren tweeduizend vragen. 


Lijden 

Tegen een zevenjarig meisje uit Japan dat na de verwoestende aardbeving en tsunami van 11 maart om een verklaring van het lijden van haar volk vroeg zei Benedictus XVI geen antwoorden te hebben, maar wel te geloven dat dit lijden, net als lijden van Jezus Christus, niet voor niets is. Een islamitische vrouw uit Ivoorkust adviseerde hij om samen met haar volksgenoten naar Jezus te kijken als een voorbeeld van vrede. “Geweld komt nooit van God", zei de paus die eraan toevoegde geweld niet de juiste weg is om aan moeilijkheden te ontkomen. 

Interreligieuze dialoog 

In een reactie op een vraag uit de christelijke gemeenschap in Irak riep Benedictus de autoriteiten in dat land op de rechten van de christelijke minderheid te beschermen. Ook zei hij tot Irakese jongeren dat de Kerk de dialoog tussen de verschillende religies aanmoedigt.

De commentaren zijn gesloten.