21-04-11

Passieverhaal in straten van Gouda

passion gouda.jpgBRUSSEL (KerkNet) – Donderdagavond kan u op ‘Nederland 3’ kijken naar een massaspektakel over het lijden en de kruisdood van Jezus in de straten en op de markt van de Nederlandse stad Gouda. Het projekt werd mogelijk dankzij de samenwerking van de Nederlandse omroepen EO en RKK. Verschillende bekende artiesten verlenen hun medewerking en zingen het passieverhaal, met muziek van bekende pophits uitgevoerd door het orkest van Cor Bakker.


Volgens de initiatiefnemers is het passieverhaal een bekend verhaal: “The Passion geeft kijkers en toeschouwers de kans dat opnieuw te herontdekken en een kippenvelmoment te beleven.” 

De inspiratie werd gehaald in Manchester, waar het passiespel sinds 2006 wordt uitgevoerd met muziek van bands als Joy Division, The Smiths of Oasis. Dat massaspektakel vond ook elders navolging. Zo heeft op Goede Vrijdag een uitvoering plaats van het passieverhaal op Trafalgar Square in Londen. Voor de twee uitvoeringen daar worden meer dan 15.000 toeschouwers verwacht.

De commentaren zijn gesloten.