17-04-11

Jongeren uit de hele wereld vieren met de paus de Wereldjongerendag in Rome

pape rameaux.JPGROME (KerkNet/Vis/RadVat) – Onder begeleiding van feestelijk gezang van duizenden gelovigen opende paus Benedictus XVI zondagochtend de Goede Week in Rome. Tijdens de palmprocessie ging hij, gevolgd door tientallen kardinalen, bisschoppen en priesters van de obelisk in het midden van het Sint-Pietersplein naar het altaar. Op die manier werd zoals elk jaar de feestelijke intrede van Jezus Christus in Jeruzalem herdacht.


Tijdens de aansluitende palmviering zei de paus: “De mens kan God niet op eigen kracht bereiken. Daarvoor hebben wij het kruisoffer van Jezus Christus nodig. Slechts dankzij deemoedige liefde en het geloof in God zijn wij in staat om egoïsme, leugen en het streven nar macht te overwinnen.” 

 

paus, benedictus xvi, jongeren, wjd, goede week, rome, palmprocessie, palmzondang, kardinalen, bisschoppen, priesters, sint-pietersplein, wereldjongerendagen, madrid, spanje, angelus, colombia, vrede

 


De palmzondagviering op het Sint-Pietersplein werd bijgewoond door honderden jongeren uit de hele wereld, die dit weekend de Wereldjongerendag vieren die destijds door paus Joannes Paulus II in het leven werd geroepen. De jongeren zongen een lied voor paus Benedictus XVI, die zaterdag zijn 84-ste verjaardag vierde. De paus vertelde dat hij uitziet naar de ontmoeting met jongeren uit de hele in augustus in Madrid. Na het Angelusgebed riep hij op tot vrede in Colombia, dat al veertig jaar onder een burgeroorlog gebukt gaat.

De commentaren zijn gesloten.