16-04-11

Vlaamse en Waalse jongeren starten voorbereiding Wereldjongerendagen

pelgrim 11.jpgBRUSSEL (KerkNet) – Vlaamse en Waalse jongeren komen tijdens palmzondagweekend jaarlijks samen om hun geloof te delen, te vieren en elkaar te bemoedigen. Zo geven zij gehoor aan de oproep van paus Joannes-Paulus II. Die bracht op palmzondag 1984 voor het eerst jongeren samen voor een jaarlijkse Wereldjongerendag. Hij sprak toen de hoop uit dat de jongeren regelmatig samen hun geloof zouden vieren. 


In tegenstelling tot vorige jaren vieren de Vlaamse gelovigen jongeren aanstaande zaterdag hun ‘Pelgrim 11’ apart. Het initiatief in Leuven staat volledig in het teken van Wereldjongerendagen van 15 tot 20 augustus in de Spaanse hoofdstad Madrid. Blikvanger zijn een afsluitende verzoeningsviering en een voorafgaande flashmob, waarbij de jongeren plotseling vanuit verschillende kanten op een bekende plaats in Leuven samenkomen, iets ongebruikelijks doen en daarna weer snel uiteengaan. 

Koen Vlaeminck, communicatieverantwoordelijke voor de Wereldjongerendagen: “Momenteel zijn er al een tweehonderdtal inschrijvingen voor de Wereldjongerendagen. Jongeren die willen deelnemen aan de Wereldjongerendagen kunnen zich inschrijven via www.madrid 2011.be. Het voorprogramma voor onze Vlaamse jongeren start op 7 of 8 augustus. Jongeren kunnen kiezen uit verschillende formules gaande van een wandeltocht en bezinning tot avontuur of een kennismaking met de plaatselijke cultuur, met verblijf bij Spaanse gastgezinnen.” 

Franstalige jongeren van 16 tot 30 jaar komen zaterdagavond om 18 uur samen op de grote markt van Louvain-la-Neuve. Na een gemeenschappelijke maaltijd start om 20.30 uur een gebed en een nachtwake in de Sint-Franciscuskerk. De wake staat in het teken van het thema ‘Geef hem uw vertrouwen. Hij stelt U nooit teleur.” De nachtwake eindigt zondagmorgen met een palmviering, voorgegaan door mgr. Léonard.

De commentaren zijn gesloten.