16-04-11

Flashmob vestigt aandacht op Wereldjongerendagen van Madrid

falshmo, wereldjongerendagen, madrid, jongeren, leuven, grote markt, pelgrim 11, vlaanderen, vlaanderen, ijd, workshops, Katholieke jongeren getuigen enthousiast over hun geloof


LEUVEN (KerkNet/IJD) – Een 500-tal jonge gelovigen hebben deze middag voorbijgangers op de Grote Markt in Leuven verrast. Met hun unieke performance op het lied ‘God is a DJ’ zetten de jonge gelovigen de stad Leuven in rep en roer. Met hun Flashmob vragen de jongelui op een speelse manier aandacht voor de Wereldjongerendagen (WJD) van de zomer in Madrid. 


Vandaag, zaterdag 16 april, kwamen enkele honderden Vlaamse jonge gelovigen samen voor de jaarlijkse bijeenkomst Pelgrim ‘11. De dag stond in het teken van de WJD ‘11 (www.madrid2011.be) die in augustus 2011 in Madrid worden georganiseerd. Initiatiefnemer is IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen, die instaat voor de organisatie van de Vlaamse deelname aan de WJD en zich sterk maakt om straks met meer dan duizend jonge Vlamingen naar Madrid te trekken. 


,,De Jongerendagen zijn voor ons een uitgelezen kans om te tonen dat we een open en gastvrije kerk zijn'', zegt Pieter Nolf, directeur van IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen. “Een week lang komen jongeren uit de hele wereld samen in één stad. Voor de middag volgt iedereen catechese in zijn landstaal, na de middag zijn er allerhande workshops, optredens en evenementen in de stad waarbij alle deelnemers vrij zijn om te kiezen wat ze doen. Met de flashmob willen we een jonge frisse en getuigende Kerk laten zien en jongeren de kans geven om zich in te schrijven voor dit unieke event. 

 


De commentaren zijn gesloten.